2 april 2012

Testdag Floriade: Gemopper bij binnenkomst, maar daarna genieten!

Testdag Floriade 2012 in VenloBijna 14.000 mensen hebben afgelopen zaterdag de Floriade getest! Een hoop gemopper, maar zeker ook genieten!

 

Files en wachtrijen bij de shuttleservice
Files bij de parkeerterreinen, lange rijen bij de horeca en kilometers hekwerk. Toch zat de stemming erin. Zeker wordt er gemopperd. Maar neem de mensen het mopperen af en ze gaan nérgens meer heen. Er wordt gemopperd over de verstoppingen en de traagheid bij de parkeerplaats. De genodigden voor deze testdag mochten tussen 10 en 15 uur komen, een instructie die ervoor zorgt dat ze massaal om 10 uur arriveren.  Dank je de koekoek dat er files zijn en wachtrijen bij de shuttleservice.   

Nog even wachten...
En dan is het nog stervenskoud ook. Massaal arriveert de meute ook weer bij de kassa’s, waar de tegoedbon zal worden omgewisseld in entreekaarten: tot wel vier per genodigde. Hier komen de rijen volledig tot stilstand. Een stroomstoring, aldus de organisatie achteraf. Dus wordt na ongeveer een kwartier de instructie gegeven de mensen zo door te laten lopen. Ze wringen zich over de speciale brug die ze over de autoweg naar het Floriadeterrein leidt en arriveren bij de Innovatoren. Van daaruit kunnen ze het park betreden. Maar het wachten is dan nog niet voorbij. Er vormen zich moedeloosmakende rijen voor de automaten die het eerste gratis kopje koffie moeten uitspuwen. 

Al heel snel moet er een techneut aan te pas komen om de onwillige apparatuur tot de orde te roepen. De organisatie hoopt maar kleine ingrepen nodig te hebben om dit probleem op te lossen. Hoewel het persbericht een echte gotspe lijkt - ‘Testdag Floriade 2012 succesvol verlopen’ - klopt het wel. Dit is inderdaad een testdag. Nu mag het nog fout gaan. Stel je voor dat het park op de opening wordt geconfronteerd met een hartinfarct van deze ernst. 

"We komen zeker nog een keer terug"
Ondanks alle ‘ellende’ zijn de meeste mensen goedgemutst. Behalve de man die liever naar het Autotron was gegaan, geven ze aan een prettige dag te hebben. Lucille en Helen zijn helemaal uit Amsterdam gekomen. Het valt ze tegen dat nog niet alle paviljoens open zijn. „We komen zeker een keer terug”, zeggen ze. „Maar dan moet er wel meer in bloei staan. En we hopen dat er dan niet zo’n enorme rij wachtenden bij de kabelbaan staat.”Waar ze heel erg van gecharmeerd zijn, dat is de mooie techniek die overal wordt gebruikt. „Geweldig.” John en Miriam stellen zich voor als leden van het Noord-Limburgs Pottenbakkerscollectief. Ze vinden met name de Innovatoren een geweldig gebouw. De Floriade noemen ze een neerslag van wat er in de sector gaande is. Ze hopen als collectief nog wat te kunnen doen in de Innovatoren. 

Bijna unaniem zijn de geluiden over de kakikleurige kleding van de medewerkers van de Floriade. „Wat een lelijke outfit van #floriade crew”, schrijft Ria Breuer op Twitter. „Geen pasvorm, om over de schutkleur maar te zwijgen. Hoezo fleurig?” Ze zet er een inderdaad treurig stemmende foto bij. 

 

 

Bron en meer informatie:

www.limburger.nl