27 februari 2012

Hotels rondom Floriade lopen vol, dus...op naar de boer!

Kamperen bij de boerHotels in de regio Venlo, rondom de Floriade, hebben onvoldoende capaciteit in de piekmomenten om de Floriade-bezoekers aan te kunnen. Dat is goed nieuws voor onze aangesloten ondernemers. En ook voor u, want overnachten bij de boer is eigenlijk veel leuker. Zie het bijgesloten kaartje voor alle ondernemers waar u kunt slapen tijdens de Floriade 2012 in Venlo.

 

De hoteleigenaren constateren een sterke groei van het aantal reserveringen in het Floriade-seizoen, dat duurt van 4 april tot 7 oktober. Jacco Corbijn, woordvoerder van Bilderberg Hotel De Bovenste Molen in Venlo en Bilderberg Château Holtmühle in Tegelen, denkt op termijn te weinig plek te hebben om aan de vraag te voldoen. „Als deze groei doorzet, hebben wij onvoldoende capaciteit. 

We krijgen veel reserveringen uit andere landen. Als er op dagen bijvoorbeeld een congres in de buurt is, zit het vol. Met onze zakelijke relaties hebben wij afspraken gemaakt en zij krijgen altijd voorrang bij reserveringen.” 
Jeroen van Bennekom van Hotel Van der Valk in Venlo verwacht dat Floriade-gasten zich steeds verder buiten de regio zullen vestigen. „Ik denk dan aan Roermond of Eindhoven. 

Dat heeft met twee dingen te maken: in Venlo zijn te weinig hotelbedden én de kamers zijn duurder. Afhankelijk van de dag, kunnen de prijzen van een hotelkamer bij ons oplopen tot 150 euro per nacht. Sommige mensen hebben dat er niet voor over, en gaan dan liever verder weg zitten.” 

Jaco Nabuurs van Hotel Asteria in Venray zegt geen ‘Floriade-prijzen’ te vragen in het betreffende seizoen. „Dat is niet netjes naar onze zakelijke relaties toe. Om precies te zijn wordt de kamerprijs met één euro verhoogd.” Wat het aantal gasten tijdens de Floriade betreft, ziet het er volgens Nabuurs „goed uit”. „Ik vind het op dit moment moeilijk om te zeggen of we uiteindelijk te weinig capaciteit zullen hebben, maar het loopt al lekker vol. Tijdens evenementen, zoals congressen of Powerman, wordt het in elk geval lastig om aan de vraag te voldoen.” Nabuurs verwacht dezelfde ontwikkeling bij het Parkhotel in Horst, dat dezelfde eigenaar heeft als Asteria. 

In tegenstelling tot zijn collega’s, verwacht Cock Ooms, eigenaar van de hotels Puur, Wilhelmina en American in Venlo, dat er voldoende plek is voor Floriade-gasten. „Maar het aantal reserveringen is wel met circa 30 procent gestegen.” 

 

 

 
 

Bron:

Limburgs Dagblad