9 februari 2012

Boeren De Venen maken zelf fietsroute

Fietsroute de VenenEen groep boeren en andere betrokkenen hebben een fietsroute ontwikkeld die langs de boerenlandbanken in de Utrechtse Venen leidt. De banken zijn vorig jaar op initiatief van ANV De Utrechtse Venen geplaatst.  

Via een flyer met kaartje en QR-code is de 120 kilometer lange route door het Groene Hart te vinden. De informatiepanelen bij de boerenlandbanken geven uitleg over ontstaansgeschiedenis, het landschap en het huidige agrarisch gebruik. 

'De banken staan er al sinds vorig voorjaar, maar zijn nu op een logische manier met een fietsroute verbonden', vertelt boerin Marianne Hoekstra uit Kockengen.

Knooppuntennetwer
Door gebruik te maken van wat er was - de boerenlandbanken, knooppuntennetwerk van provincie Utrecht en GroeneHart.nl - kwam de fietsroute kosteloos tot stand. Hoekstra: 'Omdat de subsidie op was, heeft iedereen belangeloos meegewerkt en het drukwerk uit eigen zak betaald'.

Een vrijwilliger heeft de route ook op gps gezet. Tijdens de maand van het Groene Hart in maart volgt verdere promotie van de fietsroute.