31 januari 2017

3 Actieve Plattelands Uitjes

Op het platteland zijn enorm veel mooie dingen om te zien. Maar af en toe heb je ook wel eens zin om wat te doen. Om samen de handen uit de mouwen te steken en iets nieuws te leren.

Daarom hebben wij eens goed in het aanbod van BijTeun gekeken, en drie uitjes verzameld waarbij je zeker niet stil hoeft te zitten.

 

Koken met bessen bij Bessenkwekerij Allardsoog

Altijd al eens zelf jam willen maken? Of misschien een overheerlijke blauwe bessen vlaai? Ga dan eens langs bij Bessenkwekerij Allardsoog. Hier kan je verschillende workshops volgen waarin je leert om iets met bessen te maken. Denk bijvoorbeeld aan jam, likeurtjes en taarten.

En het beste van allemaal. Je neemt je zelfgemaakte creatie natuurlijk mee naar huis.

BijTeun Pagina

Officiële website

bessen.png

 

 

Kaas maken bij de Beemster Beleving

Voor goede kaas moet je in de Beemster zijn. De Beemster Beleving biedt je ook nog eens de mogelijkheid om de kaas zelf te leren maken.

Samen met de boer/kaasmaker maak je je eigen kaas en leer je de kneepjes van het vak.

BijTeun Pagina

Officiële website

 

beemsterbeleving.png

 

Stoomcursus Boer(in) bij de Burmania Beleefboerderij

Wil je voor de ultieme boerderij ervaring gaan? Doe dan eens een stoomcursus boer(in). Op de Burmania Beleefboerderij ervaar je in 2 tot 2,5 uur hoe het is om een boer te zijn.

BijTeun Pagina

Officiële website

 

buurmania-beleefboerderij.png

 

 

Bedankt voor het lezen, en alvast veel plezier op je volgende plattelandsuitje. Heb je zelf nog goede tips voor mensen die op zoek zijn naar een actief uitje op het platteland? Laat het ons weten in de reacties.