Klik hier voor de online versie van de nieuwsbrief

Teun wijst je de weg naar de leukste adresjes voor tijdens de meivakantie!

Voorkant ansichtkaart1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teun's tip voor overdag: Neem een kijkje in een zichtstal en zie zelf hoe varkens leven! Je kunt het hele jaar door gratis en zonder afspraak naar varkens kijken in een speciale ruimte. Klik hier voor alle zichtstallen.

 

BoerBertBoerBertBoerBert

 BoerBert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BoerBert - Kamerik (Utrecht)

Bij BoerBert overnacht je op een unieke locatie midden in het Groene Hart. Op de boerderij zijn drie landelijk ingerichte luxe appartementen in de karakteristieke boerderij, voor maximaal 5 of 6 personen beschikbaar. De appartementen zijn ingericht met een keuken, een moderne badkamer, televisie, beddengoed en linnen, een comfortabele zithoek en een ruim gezamenlijk terras voor alle gasten.

Ook zijn er twee hooiberghutten. In de hooiberghut kun je met maximaal vier personen slapen. In de hooiberghut vind je twee stapelbedden, een eettafel voor 4 personen, tweepits elektrisch kooktoestel, koud stromend water, een toilet, koelkast en een keukeninventaris. Op het terras voor de hooiberghut staan twee tuinbanken en een tafel. Belangrijk is om zelf een slaapzak mee te nemen! Vergeten? Je kunt ook beddengoed huren bij BoerBert.

De boerderij is een modern biologisch melkveehouderijbedrijf met 130 melkkoeien. De koeien lopen 's zomers in de wei. Er zijn ook kalfjes, schapen, konijnen, paarden, pony’s en een poes. Je kunt bij BoerBert kijken of meehelpen bij het melken, koeien halen of voeren van de dieren. Ook kun je een rondwandeling maken door het land langs de vele natuurelementen op het bedrijf.  Er loopt een wandelpad door het weiland en daar is ook een eenvoudige plaats om te picknicken. 

Meer informatie

 

 

Boerhoes Boerhoes Boerhoes Boerhoes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boerhoes - Dalfsen (Overijssel)

Boerhoes is een boerenlogement in Dalfsen, aan de Overijselse Vecht! Kom genieten van het erf, de boerderijdieren, de prachtige omgeving en de gastvrijheid. Met Bedde Bruggien, de fraaie boerencamping en de kleinschalige en gezellige theetuin is er voor ieder wat wils.

Bovenop de zolder van de boerderij is de 'Bedde Bruggien'. Hier kun je overnachten in één van de drie tweepersoons zit-/slaapkamers. Beneden bevindt zich de 'gastenkeuken'. Hier wordt het uitgebreide ontbijt geserveerd. De boerencamping met fruitbomen, is ruim opgezet en naast de vijftien standplaatsen is er ook een picknickplaats. En eet gerust een hapje mee uit de moestuin die speciaal hiervoor is aangelegd.  

In de tuin van 'Boerhoes' is een knusse theeschenkerij. Geniet van (boeren)dranken, krentenwegge en boerenijs onder de perenboom. Fietsen, wandelen, vissen, een dagje uit, of lekker luieren. Op & rondom ons erf en in het omringende Vechtdal Overijssel zijn veel mogelijkheden te over om te genieten. Uitgebreide informatiemappen met daarin wetenswaardigheden over de fraaie en gevarieerde omgeving, wandeltochten, fietsroutes en meer liggen voor je klaar. Werp een hengel uit vanaf eigen land in de prachtige visrivier De Overijsselse Vecht of neem met mooi weer een frisse duik in het schone water.

Meer informatie

 

 

Slaoperij Slaoperij Slaoperij Slaoperij 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Sloaperij - Orvelte (Drenthe)

De Slaoperij is een Bed en Breakfast in hartje Orvelte, midden in Drenthe. Slaoperij staat voor slaopen en stoet, oftewel logies en ontbijt. Je verblijft op een boerderij en slaapt op de plek waar vroeger de koeien stonden. De Slaoperij heeft kamers met een douche en toilet op de kamer. Naast de boerderij is een boomgaard met ouderwetse hoogstam fruitbomen. Er is altijd wel een plekje waar je heerlijk kan zitten genieten van de rust en ruimte. 

Meer informatie

 

Op de horsten Op de horsten Op de horsten Op de horsten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bed & Breakfast Op de Horsten - Zuiderwoude (Noord-Holland)

In de omgeving van Amsterdam, midden in het veenweide gebied van Waterland, ligt op de Horsten. Voormalig machinisten woning van Gemaal de Poel. Het pand is gelegen op een van de mooiste plekjes van Waterland, aan de dijk tussen Monnickendam en Marken, met een fantastisch uitzicht over de Gouwzee met aan de horizon Volendam en Marken. In het voorjaar is bij Op de Horsten het echte boerenleven te proeven, zoals de eigen lammetjes. Maar ook zijn volop weidevogels, zoals kievit, scholekster, grutto, stern, kiekedief en zwaluwen te bewonderen.

Op de Horsten beschikt over vier ruime gastenkamers, met schitterend uitzicht over de Gouwzee. De kamers zijn van alle gemakken voorzien: douche/toilet, satelliet-TV, draadloos internet, koelkastje, elke dag schone handdoeken en de mogelijkheid om koffie of thee te zetten. ’s Morgens wordt er in de huiskamer een heerlijk ontbijt geserveerd.

Boven op de dijk met eigen opgang ligt een fiets- en wandelpad. De bekende wandelroute het Zuiderzeepad loopt langs dit pad. Ook Monnickendam ligt op loopafstand, met talrijke toeristische bijzonderheden zoals de speeltoren, visrokerijen, drink- en eetgelegenheden aan de haven. De bus naar Amsterdam Centraal stopt bijna voor de deur en rijdt twee x per uur tot middernacht. Je auto kun je achterlaten op het privé parkeerterrein achter een gesloten poort .

Meer informatie

 

--------------------------------------------------------------------------

Nog meer meivakantie tips
Kampeertips voor de meivakantie

Kijk voor het volledige aanbod op www.bijteun.nl

Twitter logo

Facebook logoU ontvangt deze e-mail omdat u aangegeven heeft informatie van bijTeun via e-mail te willen ontvangen.  Als u onze nieuwsbrieven niet meer wilt ontvangen, klik dan hier