Pannenkoekenboerderij Erve Brooks

Op Avontuur bij ‘Erve Brooks’

Pannenkoeken eten in een oude Saksische boerderij. Er is een 
binnenspeeltuin, buitenspeeltuin met airtrampoline, Avonturenpad met hindernissen en spelletjes, speelhoek met glijbaantje binnen voor de kleintjes, winkel ‘de Scharrelzolder’ en nog veel meer. Nu ook het Blotevoetenland! Heerlijk met je blote voeten door de modder, het gras etc. Er is een waterbrug, meertje, uitkijktoren etc. Geniet van de natuur, terwijl de kinderen heerlijk spelen met het water en zand.


5 minuten wandelen door het Achterhoekse natuurschoon en je komt bij  museumboerderij "Erve Brooks Niehof’ aan.
Op de zolder van de museumboerderij is de vaste expositie "Grensland binnenstebuiten" te bezichtigen. Geologie en (pre)historie van het Euregiogebied: bodemvondsten, Oost-Nederland op walvisjacht, Heerlijkheid Borculo, textielgeschiedenis etc.

In de schuren staan oude landbouwwerktuigen en gereedschappen opgesteld. Ook staat hier een echt muizenhuis, kijken hoe de muisjes rondrennen en klimmen. Buiten lopen de varkens Sien en Saar.

Verder vindt u in de boerderij onder andere een weefgetouw, een verzameling 'knipmutsen' en een alkoof. Na het rondkijken kun je het terras of in de keuken genieten van b.v. een heerlijke wafel, ijscoupe of een van de koffiespecialiteiten. Ook bij de museumboerderij kunnen de kinderen lekker spelen. Binnen is een speelhoekje en staan er de Oudhollandse spelletjes waar jong en oud gebruik van kan maken.

Buiten een speeltuin met een klimtoren en een water/zand speelplek waar je zelf water kunt pompen. Verder staan er speelgoedtractors, kun je stelten lopen, blik gooien en nog veel meer. In de museumwinkel vindt u leuke kadootjes, speelgoed en lekkernijen uit vroegere tijden.

Openingrecreatief: gehele jaar

maandag 10:00-19:30

dinsdag 10:00-19:30

woensdag 10:00-19:30

donderdag 10:00-19:30

vrijdag 10:00-19:30

zaterdag 10:00-19:30

zondag 10:00-19:30Na 19.30 uur voor groepen op afspraak.


Erve Brooks,
Broekhuisdijk 5, 7275 CB Gelselaar (tel. 0545-481371)
www.erve-brooks.nl

Klik om te vergrotenBeoordeel Pannenkoekenboerderij Erve Brooks


Op de kaart

Neem contact op


Adres


 

Pannenkoekenboerderij Erve Brooks
Broekhuisdijk 5
7275 CB Gelselaar (Gelderland)
Tel: 0545-481371