Speel en ijsboerderij De Drentse Koe

De Drentse Koe is een echt boerenbedrijf in Ruinerwold en is daarnaast uitgegroeid tot een volwaardig recreatie bedrijf. Op de boerderij is een Melkveebedrijf gevestigd, welke beheerd wordt door Erik en Lydia van der Linde.

De 70 koeien worden gemolken met een melkrobot waar zowel kinderen als volwassenen naar kunnen kijken. Van een gedeelte van de melk maakt Lydia heerlijk "Drentse Koe IJs". Het ijs wordt verkocht bij campings, restaurants, vanuit de ijscokar en natuurlijk op onze boerderij zelf. Naast de boerderij is een speeltuin aangelegd met een "boerenthema". 

Speelboerderij De Drentse Koe biedt volop vertier voor jong en oud!Bij ons kunnen kinderen heerlijk buiten spelen met nog een heus "boerengevoel". Rondrijden op een trekkertje, dieren aaien, springen en klimmen in de grote Speeltuin of een potje waarachtig Boerenbiljarten. Met de Familiefiets is het mogelijk om samen met de kinderen een tocht te maken door de omgeving van Ruinerwold. En als de mais er weer staat kunt u een stapje wagen in ons gezellige Maisdoolhof.

IJsboerderij De Drentse Koe maakt Drentse Koe IJs!IJs gemaakt van dagverse koemelk, dat doen we al sinds 1999. Wij maken van de dagverse melk op onze boerderij roomijs in vele smaken, maar maken ook van verse vruchten heerlijk sorbetijs. Al het ijs wordt gemaakt onder de naam 'Drentse Koe IJs'. Het ijs is al een attractie op zich en u kunt zich voorstellen dat er geen lekkerdere tractatie te vinden is dan een vers ijsje van de boer. Van ons dus.

Opening recreatief: Febr t/m 30 Okt

Tijdens de schoolvakanties alle dagen open van 10-1.
Buiten de vakanties zijn we open op woe, vrijd, zat, en zondag

Klik om te vergrotenBeoordeel Speel en ijsboerderij De Drentse Koe


Op de kaart

Neem contact op


Adres


 

Speel en ijsboerderij De Drentse Koe
Wolddijk 23
7961 NA Ruinerwold (Drenthe)
Tel: 0522-481274